Het traject van een funderingsherstel
Op het moment dat er een funderingsprobleem is geconstateerd adviseren wij u over het te volgen traject. Wat is de beste oplossing in uw situatie? Zijn er wellicht subsidie mogelijkheden? Wij stellen samen met u een plan op om ervoor te zorgen dat uw huis weer stevig op zijn grondvesten komt te staan. Wij werken altijd volgens een strakke planning zodat iedereen weet waar hij aan toe is tijdens het gehele proces.

Om u inzicht te geven in hoe het traject eruit ziet beschrijven wij hieronder kort alle stappen die deel uitmaken van het proces van een funderingsherstel.

Eenvoudige aanvraag offerte via onze website
Met behulp van een aantal gegevens doet u hier eenvoudig een indicatieve offerte aanvraag. Op basis van deze aanvraag kunnen wij u een richtprijs geven. Deze indicatie van de kosten kunt u gebruiken bij aan/verkoop van een woning, of om bijvoorbeeld financiering mee aan te vragen.
U ontvangt onze indicatieve offerte
Binnen 2 weken na uw aanvraag ontvangt u onze indicatieve offerte. De indicatieve offerte bevat de richtprijs voor de werkzaamheden. De indicatie van de kosten wordt berekend met behulp van de door u ingevoerde gegevens. Deze indicatieve offerte geldt als basis voor een eventuele definitieve offerte.
Afspraak bij u thuis
Wanneer u op basis van de indicatieve offerte nog steeds geïnteresseerd bent in funderingsherstel komen wij graag bij u langs om de offerte verder voor u op maat uit te werken. Wij bekijken de situatie bij u op locatie en kiezen voor de beste oplossing.
U ontvangt onze definitieve offerte
Met de informatie vanuit het gesprek bij u thuis stellen wij de definitieve offerte op. Zodra alle benodigde gegevens aanwezig zijn ontvangt u deze van ons.
Het tekenen van de offerte
De definitieve offerte wordt getekend. Hierin zijn alle werkzaamheden en uw wensen opgenomen. Eventuele wijzigingen t.o.v. de indicatieve offerte staan ook duidelijk vermeld in de definitieve offerte.
Eventuele bodemonderzoek en sondering wordt uitgevoerd
Indien nodig worden sondering en bodemonderzoek uitgevoerd. De duur hiervan is afhankelijk van de planning van de uitvoerende partij. Wij adviseren u uiteraard graag welke keuzes u hierin het beste kunt maken.
De bouwvergunning wordt aangevraagd
Nadat alle gegevens verzameld zijn kan de bouwaanvraag worden ingediend. Het wachten is dan op het afgeven van de vergunning. Het vergunningstraject kan afhankelijk van de drukte bij de gemeente tot 13 weken duren.
De werkzaamheden worden ingepland
Wanneer de bouwvergunning is verstrekt plannen wij de werkzaamheden in en delen wij de planning met u.
Voor aanvang werkzaamheden levert u de begane grondvloer leeg op
Dit betekent dat u alle losse inventaris en meubilair verwijdert. Wanneer dit expliciet is afgesproken verwijdert u de deuren en brengt u zelf bescherming aan.
Het funderingsherstel wordt uitgevoerd
De werkzaamheden duren gemiddeld 14 weken (uitgaande van 40m2 beganegrond oppervlakte).
De woning, met herstelde fundering, wordt opgeleverd met garantiecertificaat
Direct na afronding van de opleverpunten wordt het werk opgeleverd met het Basis garantiecertificaat.